p2.jpg
Coaching
DSC00177.jpeg

Mijn naam is Marcel Koreman. Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut begeleid ik al meer dan 18 jaar mensen bij emotionele helingsprocessen. Ik put daarvoor uit een schat aan ervaring en contact met mensen. Maar nog belangrijker is de (gevoels-)ervaring die ik door de jaren heen heb ontwikkeld door het helen van mijn eigen emotionele beschadigingen.

In mijn therapie leer ik mensen onderscheid maken tussen het volwassen bewustzijn en de ‘verstoten ikken’ *. Ik leer je hoe je contact kan maken vanuit het volwassen bewustzijn met de ‘verstoten ikken’, die wel een onderdeel zijn van de persoonlijkheid maar vaak een geisoleerd en eenzaam bestaan leiden. Het opnieuw in contact komen met je ‘verstoten ikken’ geeft je een gevoel van compleet zijn, het stelt je in staat om in liefde en harmonie met jezelf en je omgeving te leven. De ooit nuttige taak van ‘de beschermer’ is niet langer meer nodig. Je durft liefde te delen en te ontvangen. Het geeft waarde en zingeving aan je bestaan!

De meeste mensen die bij mij komen hebben vaak al een hele emotionele ontwikkeling doorgemaakt, therapieeen gevolgd etc.. Zij weten vaak heel goed waar hun innerlijke strijd vandaan komt maar hebben het gevoel dat ze niet verder komen dan het analyseren van het probleem. Ik kan hen helpen terug te sturen naar hun innerlijke zelf, waar je uiteindelijk alle antwoorden vinden kunt.

Ook als je je herkent in onderstaande beschrijving kan ik wellicht iets voor je betekenen:

-Ben je zoekende en voel je vaak dat je iets mist in je leven; voelt je je verdoofd en/ of afgesneden van je gevoel.

-Voel je je vaak anders dan de meeste mensen om je heen en voel je je daardoor vaak eenzaam en niet begrepen;

-Ben je misschien hoog sensitief en weet je niet hoe daarmee om te gaan;

-Heb je weleens paniekaanvallen en of hyperventilatieklachten;

-Loop je vast in je relatie of in je werk;

-Heb je een burnout;

-Voel je je vaak gejaagd en heb je het gevoel meer geleefd te worden dan echt te leven.

-Heb je fysieke klachten waarvan men de oorzaak niet kan vinden;

-Of wil je meer uit het leven halen en heb je de behoefte aan spirituele voeding

Dit en voor alle andere levensvragen kan je bij mij terecht. Samen kunnen we kijken of de therapie die ik geef aansluit bij jouw behoefte. Meestal is het na een paar sessies wel duidelijk of je de therapie bij mij voort wilt zetten of niet. Daarnaast wil ik zelf ook het gevoel hebben dat ik je goed kan bijstaan. Mocht in zeldzame gevallen dat gevoel ontbreken dan zal ik dat met je bespreken. Je kunt de therapie beschouwen als een een spirituele reis naar binnen, je bewustzijn wordt ruimer, ik begeleid je op jouw levenspad.

* ‘ikken’ of subpersoonlijkheden zijn delen van onze persoonlijkheid ook wel ‘innerlijke kinderen ‘genoemd. De persoonlijkheid is (op-)gesplitst. Deze splitsingen zijn ontstaan in de loop van onze ontwikkeling, tijdens het opgroeien van kindzijn naar volwassenheid. De meesten van ons zijn in meer of mindere mate het contact met onze innerlijke kinderen kwijtgeraakt, doordat we het hebben verstoten.

De meest algemene verstoten ik in onze beschaafde wereld is die van het kwetsbare kind. En toch is dit kwetsbare kind wellicht onze meest waardevolle subpersoonlijkheid – het dichtst bij het wezen van ons bestaan – degene die ons in staat stelt werkelijk dicht bij iemand te zijn, anderen volledig te ervaren en van hen te houden. Helaas verdwijnt het kwetsbare kind meestal zo rond het vijfde levensjaar. Dit kind kan in onze samenleving niet bestaan zonder bescherming van een zeer sterke beschermer/ beheersstructuur. De enige manier waarop een beschermer/ beheerser met het kwetsbare kind om kan gaan is: het te verstoten. En dat doen we dan ook. Het kwetsbare kind wordt meestal zo compleet verstoten dat de beschermer/ beheerser zich er niet eens meer bezorgd over maakt (Hal en Sindra Stone, 1986).